Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 03 september 2020

Inriktning Samhällsvetenskap

Detta är inriktningen för dig som är intresserad av människor och globala frågor. För att du bättre ska kunna förstå den värld som du lever i, dess historia, samtid och framtid, lär du dig om mänskliga rättigheter, internationella konflikter och religion. Detta görs med hjälp av olika arbets- och redovisningssätt, till exempel rollspel och debatter.


Du kommer också att utforska din närmiljö genom studiebesök och exkursioner i Malmö och Skåne. På samhällsvetenskapsprogrammet ges du chansen att ta del av våra internationella kontakter. Sedan många år tillbaka arbetar vi med en skola i Meppel i Nederländerna.

Vi gör även studieresor till Stockholm och besöker Riksdagen och Forum för Levande Historia. Vi har ett samarbete med en skola i Bukoba i Tanzania som är öppet både för samhällsvetare och naturvetare och i trean kan du söka till vår årliga resa till Krakow i Polen där vi besöker förintelselägret Auschwitz och Birkenau.

Viktigt för oss lärare som kommer att arbeta tillsammans med dig, är att du känner dig delaktig i planerandet och genomförandet av undervisningen. Hos oss får du de färdigheter och kunskaper du behöver för att studera vidare!

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Exempel på kurser:
Entreprenörskap100 p
Idrott och hälsa 100 p
Retorik 100 p
Skrivande 100 p
Moderna språk 100 p

Se hela listan

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 300 poäng

Geografi (2) 100 p
Historia (3) 100 p
Naturkunskap (2) 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Frasse Franzen & Freddy Billqvist